Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
dec 07

Zvanično najavljena velika turistička manifestacija “Sarajevo Travel Fest – Destination Festival”

/6. decembar 2023. godine/

U Centru Skenderija u Sarajevu je najavljena velika turistička manifestacija “Sarajevo Travel Fest -Destination Festival“, koja će se održati od 25. do 27. aprila 2024. godine, te okupiti turističke radnike iz cijelog svijeta. Organizatori su KJP Centar Skenderija u partnerstvu sa  Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, a tu su i brojne partnerske institucije i organizacije, koje su iskazale spremnost da podrže održavanje jednog ovako velikog događaja u Bosni i Hercegovini, koji za cilj ima promociju destinacija, povećanje turstičkih dolazaka, povezivanje, edukaciju, promociju kulturnih raznolikosti i razvoj turizma.

Na konferenciji za medije, koja je upriličena ovim povodom 06.12.2023. godine prisutnim novinarima su se obratili: Damir Petrinić, direktor KJP Centar Skederija, Zlatko Mijatović, ministar privrede Kantona Sarajevo, Faruk Čaluk, u ime Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Samir Avdić, zamjenik gradonačelnice Grada Sarajeva, Sanda Redžić u ime Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Muamer Mahmutović, predsjednik Prvredne komore Kantona Sarajevo, Ahmet Egrlić, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i Sead Krupalija, predstavnik Udruženja turističkih privrednika.

Govorili su o važnosti ove brzorastuće grane, kako u svijetu, tako i u Bosni i Hercegovini i Kantonu Sarajevo. Istakli su da će svako sa svoje strane pružiti svoj doprinos da se ovaj festival realizira na najbolji mogući način, te animira što veći broj turističkih zajednica, organizacija, agencija, ugostiteljsko-turističkih objekata, privrednih komora, stručnih organizacija i svih ostalih predstavnika industrije turizma iz svijeta, Evrope i regije da uzmu učešće.

Istaknuto je da je ovo značajan pomak u turizmu za našu zemlju i sjajna prilika za promociju domaćih kulturno-historijskih, prirodnih, ekonomskih i drugih vrijednosti i potencijala, te da je napravljena jedna dobra sinergija znanja i iskustva onih institucija i organizacija koje imaju dodirnih tačaka sa turizmom, što ukazuje na to da rezultati ne bi trebali izostati.