Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
okt 28

Uspostavljena nova web platforma za obrazovanje odraslih u Kantonu Sarajevo

/21.10.2021./

Interaktivna web platforma “Mreža obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo“ predstavljena je predstavnicima ponuđača za obrazovanje odraslih 21. oktobra 2021. godine u prostorijama Privredne komore Kantona Sarajevo.

Web platforma je rezultat jednogodišnjeg projekta, kojeg je Udruženje ALDI realiziralo u saradnji s DVV International – Ured za Bosnu i Hercegovinu, Privrednom komorom Kantona Sarajevo i Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

Na ovaj način omogućeno je svim ponuđačima za obrazovanje odraslih u Kantonu Sarajevo registrovanim u skladu sa Zakonom o obrazovanju odraslih, da na jednom mjestu predstave obuke, kurseve i radionice koje planiraju realizovati.

Tom prilikom održana je i kraća radionica, sa uputama o korištenju web platforme i CMS-a, postavljanju vijesti, fotografija i drugih sadržaja, koje će objavljivati projektni partneri. Platforma je kreirana, uz korištenje modernih programskih alata, od strane članova ALDI Naprednog Instituta za tehnologije i inovacije (AITI) Goražde.

Uspostavljeno partnerstvo za obrazovanje odraslih Kantona Sarajevo će u narednom periodu nastojati pronaći djelotvorna rješenja i kreirati inovativne alate, kako bi se povećala efikasnost i unaprijedio kvalitet obrazovnih programa, te podstakla veća uključenost građana u programe obrazovanja odraslih.

Projekat uspostavljanja “Mreže obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo“ finansijski je podržalo Ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj SR Njemačke.