Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
maj 06

Uspješno završena radionica o temi „Liderske vještine“

/ 25.04.2018. godine/

S ciljem pomoći menadžerima i rukovodiocima da savladaju tehnike efikasnog liderstva i razviju svoje vještine, kako bi sistemski upravljali svojim timovima, Privredna komora Kantona Sarajevo organizirala je 25. aprila 2018. godine radionicu o temi „Liderske vještine“.

Kako je to istaknuto tokom radionice, kontinuirano ulaganje u rukovodioce omogućava bolje upravljanje radnicima, poslovni subjekat čini otpornijim i daje veće šanse za ostvarenje željenih poslovnih rezultata. Efikasno rukovođenje podrazumijeva usmjerenost i upravljanje zadatkom, timom i pojedincem.

Predavač je bila Aida Sujoldžić, savjetnica za lični razvoj i konsultantica za vještine (ruko)vođenja, sa više od 18 godina profesionalnog iskustva.
Program radionice obuhvatio je pojmovnu distinkciju između menadžera i lidera, sa akcentom na da zadaci koji spadaju pod rukovođenje i upravljanje mogu biti posve isti, ali se razliku po načinu obavljanja. Učesnici radionice su upoznati i sa odgovornostima i modelima efikasnog liderstva, uz vježbe samokontrole.