Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
dec 27

Uspješno završen Opći program educiranja državnih službenika iz oblasti Javno-privatnog partnerstva

/ 26. i 27.12.2018./

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo na osnovu Zakona o javno-privatnom partnerstvu i Uredbe o educiranju učesnika u postupcima pripreme i provedbe projekata javno-privatnog patnerstva, u saradnji sa Komisijom za javno-privatno partnerstvo, organiziralo je u Privrednoj komori Kantona Sarajevo 26. i 27. decembra 2018. godine Opći program edukacije za državne sužbenike iz oblasti javno-privatnog patnerstva, kao organizovan način prenošenja znanja i vještina vezanih uz primjenu modela javno-privatnog partnerstva, a kako bi se dodatno ojačali ljudski resursi za pripremu projekata.

Program edukacije je podijeljen na tri različita nivoa. Opći (početni) program, Složeni (napredni) program i Sektorski program koji se odnosi na pojedine sektore unutar kojih se mogu provoditi projekti po modelu JPP-a. Učešće na naprednijim nivoima edukacije uslovljeno je pohađanjem prethodnih nivoa.

Opći početni program završilo je preko 30 javnih službenika, a u narednom periodu uslijedit će napredni program edukacije.

Edukaciju su vodili: Modul I: Uvod u javno-privatno partnerstvo, prof. dr. Azra Zaimović, Modul 2: Zakonodavni i institucionalni okvir za JPP i koncesije, prof. dr. Veljko Trivun, Modul 3: Postupak pripreme, predlaganja i odobravanja prijedloga projekata JPP i Modul 4: Praćenje provedbe projekata JPP, prof. dr. Vedad Silajdžić.

Nosilac Programa educiranja je Vlada Kantona Sarajevo, putem Komisije za javno-privatno partnerstvo.