Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
jun 21

UPITNIK ZA POLJOPRIVREDNIKE – Poljoprivredna proizvodnja u Kantonu Sarajevo u vrijeme pandemije

Privredna komora Kantona Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo provodi anketu među poljoprivrednim proizvođačima sa područja Kantona Sarajevo koji su već u sistemu podsticaja, kao i onima koji se bave poljoprivredom za svoje potrebe, s ciljem prikupljanja podataka o poljoprivrednoj proizvodnji, proizvodima i planiranim mogućim prinosima u ovogodišnjoj sezoni.

S obzirom da će novonastala situacija, uzrokovana pandemijom koronavirusa – Covid 19, sa sobom donijeti i promjene na tržištu, pa tako i u plasmanu poljoprivredno – prehrambenih proizvoda, od izuzetnog je značaja i pružanje adekvatne podrške poljoprivrednim proizvođačima u Kantonu Sarajevo.

Ovim istraživanjem bit će između ostalog prikupljeni podaci o očekivanoj proizvodnji u ratarastvu, voćarstvu, stočarstvu, pčelarstvu i drugim poljoprivrednim granama.

Na osnovu pristiglih informacija resorno ministarstvo će planirati konkretne mjere podrške poljoprivrednim proizvođačima, kroz poticaje i aktivnosti poput povezivanja trgovačkih lanaca i drugih subjekata sa domaćim proizvođačima, otkupa proizvedenih viškova poljoprivrednih proizvoda namijenjenih tržištu i drugo.

(LINK NA UPITNIK ZA POLJOPRIVREDNIKE)