Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
dec 11

Učesnici projekta Start-up izlagači na Sajmu privrede, poljoprivrede, zanatstva i robe široke potrošnje 2018.

/ 05.-07.12.2018./

U sarajevskom Centru Skenderija u periodu od 05.do 07. decembra 2018. godine održan je specijalizirani Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i robe široke potrošnje 2018., pod motom „Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine“, sa bogatom ponudom autentičnih proizvoda i usluga od ukupno 227 izlagača.

Izložbeni program sajma obuhvatio je poljoprivredne i proizvode prehrambene industrije (mlinsko-pekarska industrija, konditorska industrija, industrija za preradu i proizvodnju ulja, industrija za preradu voća i povrća, mljekarska industrija i dr.), zatim široke potrošnje  (kozmetika, kućna hemija, odjeća i obuća), te stare zanate i kućnu radinost.

Osim izložbenog dijela, manifestacija je imala i bogat stručno edukativni program, a ovogodišnji partneri sajma bili  su Privredna komora Kantona Sarajevo, Organska kontrola d.o.o., „Esof” d.o.o., te “Kristal Market”.

Na izložbenom prostoru Privredne komore Kantona Sarajevo svoje proizvode i usluge predstavili su mladi ljudi, učesnici projekta Vlade Kantona Sarajevo i Komore koji nosi naziv: Podrška mladim osobama za započinjanje posla – Start – up

Pokrovitelji sajma su Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo.