Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
okt 17

U Privrednoj komori Kantona Sarajevo počela obuka za započinjanje biznisa u okviru projekta Start – up

/ oktobar 2018./

U Privrednoj komori Kantona Sarajevo ovih dana je počela obuka za 42 mladih ljudi u okviru I faze Projekta podrške mladim osobama za započinjanje posla – “Start – up”, kojeg realizuju Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i Privredna komora Kantona Sarajevo. Projekat će pružanjem nefinansijske i finansijske pomoći podržati ciljnu grupu kroz obuku za započinjanje biznisa i izradu biznis plana, bespovratnu pomoć za finansiranje najboljih poslovnih ideja i mentoring za privredne subjekte u ranoj fazi razvoja.

 Kada je u pitanju sama obuka, koja će se provoditi narednih mjesec dana u Komori, ona je fokusirana na razvoj kompetencija za pokretanje start-upa i pružanje podrške u pisanju biznis plana. Časovi se provode zajedno i u grupama, zavisno od tema, među kojima su koraci od ideje do vlastite start-upa kompanije, pravni i institucionalni okvir poslovanja, finansijski računovodstveni apsekti, marketing i prodaja, tehnologije i inovativnost i druge teme od značaja za buduće poduzetnike.

 Po završetku obuke prelazi se na II fazu Projekta koja se odnosi na Dodjelu bespovratnih sredstava i mentoring.

 Projekat predstavlja razvoj i promociju preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva mladih, kao i unapređenje efikasnosti i institucionalne podrške poslovanju i razvoju subjekata male privrede i preduzetnika u skladu sa Zakonom o poticaju razvoja male privrede.