Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
dec 12

Turska softverska kompanija Akinsoft želi saradnju sa bh. stručnjacima

/11.12.2017. godine/

Privrednoj komori Kantona Sarajevo obratila se turska softverska kompanija Akinsoft iz Istanbula sa prijedlogom poslovne saradnje sa kompanijama iz Kantona Sarajevo.

Saradnja se odnosi na implementaciju ERP programa, koje prema našim saznanjima namjeravaju pokloniti kompanijama različitih profila iz Kantona Sarajevo.

U tu namjenu potrebni su im lokalni IT stručnjaci.

Inače, radi se o kompaniji koja ima 22 godine iskustva u programiranju i više od 2000 partnera u 28 zemalja. Nude više 120 softverskih rješenja, uključujući ERP rješenja, poslovna rješenja, sektorske programe, cafe programe, te internetske i mobilne programe.

Njihovi potencijalni krajnji korisnici su iz sektora elektronike, telekomunikacija, informacijskih tehnologija, automobilske industrije, građevinskog sektora, turizma…itd.

Akinsoft želi pokrenuti projekt u Bosni i Hercegovini dovođenjem usluga u Sarajevo, pobratimski grad Konye. Cilj im je pokloniti određeni broj ERP programa firmama koje rade u Sarajevu, ali i drugim gradovima Bosne i Hercegovine.

Kao drugi korak koji je u planu ove kompanije je pružanje obuke za IT stručnjake ili firme koje se bave informatičkim sektorom WOLVOX ERP. U tom smislu, potrebno je organizirati obuku srodnim ljudima ili firmama u vezi s instalacijom, korištenjem i podrškom programa.

Te firme koje bi pružale obuku mogu služiti u Bosni i Hercegovini kao budući partneri ako to žele. U svakom slučaju, Akinsoft želi uspostaviti dugoročni poslovni odnos s Bosnom i Hercegovinom.

Inače, ova je kompanija ostala upamćena kada je 2015. godine u turskom gradu Konyi otvorena kafana na kojoj je predstavljen robot konobar Ada, kompanije za softver i tehnologiju Akinsoft.

 

Ukoliko imate interesa za ovaj projekat, molimo da nas povratno informišete putem telefona: 033/250 119 ili putem e-maila: [email protected]