Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
mar 13

Škola digitalnog marketinga i društvenih medija

/05.03.2018. godine /

S ciljem unapređenja znanja o efikasnoj i praktičnoj primjeni digitalnih tehnologija i društvenih medija u biznisu Privredna komora Kantona Sarajevo organizira besplatnu dvodnevnu radionicu o temi: „Škola digitalnog marketinga i društvenih medija“ za sve one koji žele da unaprijede svoja znanja o digitalnom marketingu. Radionica se realizira kroz dva modula u prostorijama Komore i okupila je preko 60 polaznika.
Radionica je koncipirana na način da se kombinuju teoretska i praktična znanja, kroz intenzivni i samostalni rad učesnika na praktičnim primjerima.

Ciljevi radionice su razumijevanje savremene prakse digitalnog marketinga i upoznavanje sa savremenim trendovima i dobrim praksama, upoznavanje sa metodologijom razvoja planova marketing kampanja putem društvenih medija i implementacijom marketing kampanja, upoznavanje sa najznačajnijim alatima društvenih medija i njihova praktična primjena u biznisu i primjena efikasnih tehnika u oglašavanju i komuniciranju putem društvenih medija.
Prvi modul radionice održan je 5. marta i obuhvatio je oblasti: digitalna transformacija biznisa, društveni i tradicionalni mediji, pregled savremenih alata i njihova praktična primjena u marketingu – Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, Pinterest, Linkedin, blogging, wiki, i drugi Web 2.0 alati, planiranje i implementacija uspješnih kampanja digitalnog marketinga, Content Management, analiza dobrih praksi u digitalnom marketingu i primjeni društvenih medija, Google Adwords i Facebook oglašavanje.
Drugi modul održat će se 12. i 13. marta 2018. godine a bit će posvećen praktičnom radu na projektima i prezentaciji rezultata individualnih projekata.
Radionicu vode eksperti za oblast marketinga Suada Peštek i Almir Peštek.

*Napominjemo da se radionica relizira u okviru Programa unapređenja institucijske i poduzetničke infrastrukture, Poticaja i razvoja male privrede Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, Privredna komora Kantona Sarajevo, kroz novoformirani Centar za poduzetništvo i inovacije. Komora u okviru ovog programa organizira set besplatnih seminara/radionica namijenjenih, prvenstveno, polaznicima koji su nedavno započeli svoj biznis ili namjeravaju to u skorije vrijeme učiniti.
Teme i termine narednih seminara/radionica možete pratiti na web-stranici Komore www.pksa.ba