Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
apr 20

Sastanak privrednika sa ambasadorom BiH u Rumuniji

/ 19.04.2016. godine/

(Ukoliko želite da Vaša firma bude predstavljena na sajtu BH kompanija
koga uređuje ambasada u Bukureštu, molimo Vas
da na sljedećem linku popunite FORMULAR)

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i ambasador Bosne i Hercegovine u Rumuniji, NJ.E. Mile Vasić, u prostorijama Gradske uprave Grada Sarajeva, održali su danas sastanak sa bh. privrednicima s ciljem unapređenja ekonomske saradnje između Rumunije i BiH. Sastanku je prisustvovao predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo Muamer Mahmutović, sa saradnicima, kako i predstavnici Obrtničke komore KS, Privredne komore Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Općine Stari Grad, te predstavnici firmi iz oblasti informacionih tehnologija, turizma, drvne, alu i pvc industrije, organskih proizvoda i drugi.

Prema riječima ambasadora Vasića, jako malo bh. firmi posluje u Rumuniji. „Ambasada BiH u ovoj zemlji nastojat će da predstavi bh. kompanije u Rumuniji putem baze podataka privrednika iz Bosne i Hercegovine, koja će biti dostupna na web-stranici Ambasade pod linkom FORMULAR, te preko sajma bh. privrede u Bukureštu, koji bi se prvi put trebao organizovati tokom iduće godine.

Gradonačelnik Komšić je izrazio uvjerenje da će napori koje čini Ambasada BiH u Bukureštu doprinijeti razmjeni znanja i mogućnosti saradnje između privrednika iz BiH i Rumunije. „Gradska uprava stoji na raspolaganju za sve ovakve i slične inicijative, koje značajno mogu pomoći privrednim subjektima. Nadam se da će i ovaj sastanak imati konkretne rezultate u pogledu izvoznih mogućnosti. Nastojat ćemo i dalje animirati sve zainteresovane privredne subjekte registrovane na teritoriji Sarajeva da aktivno učestvuju u poboljšanju spoljnotrgovinske saradnje BiH i Rumunije“, istakao je Komšić.