Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
dec 19

Saradnja sa Bisnode BH

/ 19.12.2018./

Analitička bonitetna kuća Bisnode BH je 19. 12. 2018. organizirala Bisnode4Excellence, event posvećen bonitetno izvrsnim bh. kompanijama, ali i poslovnim partnerima i prijateljima, na kojem su prisustvovali i predstavnici Komore.
“Ovo je zapravo šesti susret koji je Bisnode BH organizovala ove godine na temu bonitetna izvrsnost. Krenuli smo od Ljubuškog, zatim smo bili u Banja Luci, Vitezu, Mostaru i Bijeljini i ovo je i završni event na ovu temu. Pričali smo i pisali o značaju bonitetne izvrsnosti i kompanija koje je imaju, za ekonomski razvoj regije, želeći ovu temu približiti poslovnoj javnosti, te uručili certifikate zaslužnim kompanijama. Značajno je napomenuti i da smo imali punu podršku određenih institucija, poput Vlade ŽZH, Ministarstva privrede HNK/Ž i Grada Mostara, Općine Vitez, Privredne komore Kantona  Sarajevo, RS-a i Bijeljine, čime se ostvaruje i jedan od naših ciljeva saradnje sa institucijama – povezivanja realnog i javnog sektora”, izjavila je direktorica Bisnode BH Zlata Mulać-Jagličić.

Certificiranje poslovne izvrsnosti uobičajena je praksa u međunarodnom okruženju kojom kompanije jačaju svoj ugled i povjerenje u domaćem i u međunarodnom okruženju. Kompanije koje se nalaze u rangu bonitetno izvrsnih čine Klub poželjnih partnera, poslovnih partnera koji su provjereni, odgovorni i profesionalni.

Koliko su značajne bonitetno izvrsne kompanije za BiH najbolje govori činjenica da, iako ih je samo 21% od ukupnog broja aktivnih kompanija u BiH, njihov udio u ukupnim prihodima države je 67%, u ukupnoj dobiti 72%, a zapošljavaju 55% ukupno uposlenih u BiH.

Kompanije koje su ovom prilikom preuzele Bisnode certifikat bonitetne izvrsnosti, kao međunarodno priznatu potvrdu kvaliteta rada, i koje su se priključile klubu poželjnih partnera su: AUTO LIJANOVIĆI d.o.o. Mostar, CARGO PARTNER d.o.o. Sarajevo, ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo, JP RAD Tešanj, LIMSAR d.o.o. Sarajevo, Mješoviti holding “ERS” – MP a.d. Trebinje – ZP “Elektro-Hercegovina” a.d. Trebinje, MLIN NEZIĆ d.o.o. Gradačac, MLJEKARA PAĐENI d.o.o. Plana, Bileća, PLANT d.o.o. Tuzla, TELEGROUP Banja Luka, UNION FOODS d.o.o. Čitluk I ZVIJEZDA d.o.o. Sarajevo