Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
jul 15

Saradnja privreda Atine i Sarajeva

/ 12.07.2019./ 

Ekonomsku saradnju Atine i Sarajeva treba podići na veći nivo, istaknuto je tokom potpisivanja Sporazuma o saradnji između Privredne komore Kantona Sarajevo i Privredne komore Atine, upriličenom 12. jula 2019. godine u prostorijama Privredne komore Kantona Sarajevo. 

 Potpisnici ovog dokumenta Maumer Mahmutović, predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo i Stavros Georgakis, član Izvršnog odbora Privredne komore Atine, složili su se da ova dva grada trebaju i moraju unaprijediti ekonomske odnosezašto procjenjuju da postoji obostrani interes. Dobar primjer za to je i nedavno uspostavljena direktna aviolinija Sarajevo- Atina.

 Ovaj susret iskorišten je za razmjenu informacija o nacionalnim privredama i mogućnostima saradnje. Sagovornici su šansu prepoznali u sektorima turizma, industrije, IT, i drugih kompatibilnih sektora.

 Potpisivanjem ovog dokumenta komore su se dogovorile da će međusobno pružati podršku i razmjenjivati sve značajnije informacije za razvoj privrede, a naročito u pogledu organiziranja i održavanja sajmova, promocija, razmjene tržišnih informacija i saradnje na projektima.