Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
jan 29

Sajam srednjih tehničkih i stručnih škola Kantona Sarajevo

/28. januar 2016./

Srednja škola metalskih zanimanja je ponovo inicijator održavanja Sajma srednjih tehničkih i stručnih škola Kantona Sarajevo. Cilj Sajma je iz prve ruke i na jednom mjestu pružiti informacije budućim srednjoškolcima i njihovim roditeljima o obrazovnim smjerovima za koja se mogu školovati u srednjim tehničkim i stručnim školama u našem kantonu i pomoći im pri ispravnom odabiru škole za nastavak svog obrazovanja odnosno u određivanju svoje buduće profesije.
U cilju kvalitetne organizacije i realizacije Sajma održan je prvi dogovorni sastanak u našoj školi 28.01.'16.g. kojem su prisustvovali predstavnici gotovo svih srednjih tehničkih i stručnih škola, kao i predstavnici Privredne komore KS, Obrtničke komore KS i predstavnici KJU „Porodično savjetovalište“.

Na sastanku, osim iskazane podrške i spremnosti za učešće na Sajmu svi prisutni su jednoglasno donijeli i sljedeće zaključke:

– Sajam će se održati 19. i 20.03.2016.g.;
– Održaće se u prostorima Srednje škole metalskih zanimanja;
– U toku mjeseca februara, pa sve do samog Sajma škole učesnice predstaviće se u okviru jutarnjeg programa TVSA počev od 08.02.'16.;
– Biće upućeni pozivi svim osnovnim školama u Kantonu Sarajevo da organizovano posjete Sajam (učenici, nastavnici i roditelji učenika);
– Sajam će biti tradicionalnog karaktera i svake godine održavaće se u drugoj srednjoj školi.

 

POGLEDAJTE SPISAK SREDNJIH ŠKOLA UČESNICA NA SAJMU (spisak.pdf)