Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
apr 28

Sajam EKSPERT 2023. – šansa inovativnim, kreativnim mladim ljudima i njihovim inicijativama u Bosni i Hercegovini

/26. 04. 2023. godine./

U organizaciji JU Srednje ekonomske škole, Sarajevo i Udruženja „Prijatelji Srednje ekonomske škole Sarajevo“, u saradnji sa Privrednom komorom Kantona Sarajevo, a pod pokroviteljstvom ASA banke, ovogodišnji Sajam EKSPERT, u okviru kojeg se predstavilo dvadeset kompanija iz različitih sfera poslovnog svijeta, održan je u periodu od 26.04.2023. godine do 28.04.2023. godine u dvorištu JU Srednje ekonomske škole.  

Svečano otvorenje Sajma, uz prigodan kratki program i prigodna obraćanja Amire Kadrispahić, direktorice JU Srednje ekonomske škole Sarajevo i Muamera Mahmutovića, predsjednika Privredne komore Kantona Sarajevo, upriličeno je 26.4.2023. godine, kada je realiziran i Dan otvorenih vrata škole.  

Cilj Sajma je bio da učenice i učenici svoja teorijska saznanja pretoče u praksu, te da sudjeluju u svim fazama organizacije jednog ovakvog događaja, pružajući tako šansu inovativnim, kreativnim mladim ljudima i njihovim inicijativama u Bosni i Hercegovini, da razviju svijest o važnosti vlastitog doprinosa ekonomskom razvoju svoje domovine. 

U okviru Sajma, a u cilju popularizacije sporta i zdravog načina života, učenice i učenici su, uz podršku direktorice i profesora, organizovali turnir u odbojci  

Privredna komora Kantona Sarajevo u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i TaiwanBusiness – EBRD Fondom za tehničku saradnju, realizira program Inicijativa privatnog sektora za mlade / Private Sector Youth Initiative (PSYI) u BiH, kroz fazu dva za Kanton Sarajevo i podrška ovom sajmu dio je aktivnosti u okviru ovog projekta.

.