Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
jun 06

Privredni susreti sa kompanijama iz Slovenije

/3. juni 2022./

U organizaciji Privredne komore Kantona Sarajevo, Naučno – istraživačkog centra “Bistra Ptuj” i Štajerske gospodarske zbornice iz Slovenije 3. 6. 2022. godine u Sarajevu održani su privredni susret između privrednika Kantona Sarajevo i Slovenije. Ovom prilikom prisutnima su se obratili Muamer Mahmutović, predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo, prof. dr Ismar Alagić, International University of Sarajevo, doc. dr Štefan Čelan, direktor Naučno – istraživačkog centra “Bistra Ptuj” i Vesna Hrženjak, iz Štajerske gospodarske zbornice.

Cilj posjete je bio unapređenje postojeće i uspostavljanje nove saradnje na polju ekonomije. U privrednim susretima je učestvovalo 30 poslovnih ljudi iz Kantona Sarajevo i Slovenije, a razgovarano je o mogućoj saradnji u oblasti industrije, trgovine, informacionih tehnologija, marketinga, turizma, logistike, poljoprivredno – prehrambenog sektora, ali i drugih oblasti.

 Prisutni su se složili da je sada pravi momentum za intenziviranje saradnje i pronalaženje novih oblika poslovnog udruživanja, kroz povezivanje biznisa i realizaciju zajedničkih projekata.