Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
jun 08

Privredna komora Kantona Sarajevo uzela učešće na SIL Knowledge i ASCAME Community week u Barseloni

/6. juni- 9. juni 2023. godine./

Kao jedna od članica Asocijacije mediteranskih privednih komora – ASCAME (Association of Mediterranean Chambers of Commerce and Industry), Privredna komora Kantona Sarajevo je uzela učešće u ovogodišnjem SIL Knowledge i ASCAME Community week, koji se održavaju od 6. do 9. juna 2023. godine u Barseloni, Španija. Ovi događaji okupljaju značajan broj vodećih svjetskih privrednih i trgovinskih lidera, kreatora politika, investitora, poduzetnika, predstavnika komorskog sistema i ekonomskih stručnjaka.
U okviru SIL Knowledge-a, prestavnici Privredne komore Kantona Sarajevo prisustvovat će i 19. Mediterranean Logistics & Transport Week (Medalogistics Barcelona 2023), koji se održava svake godine u Barceloni tokom SIL-a. Široko je prepoznata kao najvažnija vodeća konferencija za industriju transporta, logistike i lanca snabdijevanja u cijeloj mediteranskoj regiji. Tokom današnjeg zvaničnog otvaranja poslata je snažna poruka o značaju intenzivnijeg povezivanja država mediterana u eri globalnih logističkih promjena, ali i vremenu osnaživanja umjetne inteligencije.

U okviru svoje posjete Barseloni, predsjednik Privredne komore Kantona Muamer Mahmutović učestvovat će i na sjednici Generalne Skupštine i Izvršnog odbora Asocijacije mediteranskih privednih komora – ASCAME.