Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
jun 13

Intenzivirati saradnju privreda Sarajeva i Austrije

/12.06.2017. godine/

Novoimenovani trgovinski savjetnik Austrijske ambasade Philippe Kupfer susreo se danas (12.06.2017. godine) sa predsjednikom Privredne komore Kantona Sarajevo Muamerom Mahmutovićem. Tema razgovora bila je izgradnja strategije unapređenja razvoja i međusobne ekonomske saradnje, putem uspostavljanja viših oblika poslovnog povezivanja.

Tokom susreta razgovarano je o aktualnim privrednim temama u Kantonu Sarajevo, te konstatovano da postoji potreba intenziviranja međusobnih odnosa na planu ekonomske saradnje i u tom okviru povezivanja poslovnog sektora Kantona Sarajevo sa partnerima iz Austrije.  Razmatrane su mogućnosti realizacije zajedničkih projekata u BiH, kao i organizacije privrednih susreta, o čemu će se detaljnije razgovarati na nekom od narednih sastanaka

S obzirom na značaj koji Komora pridaje edukaciji kadra i aktivnostima na projektima dualnog sistema obrazovanja, ali i bogatog iskustva austrijskog WIFI instituta, sagovornici su se dogovorili da će se međusobna saradnja na ovom planu u skorije vrijeme nastaviti i unaprijediti.