Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]

Predstavljamo kompaniju Akta d.o.o.

Poslujte bolje uz Akta.ba

Priča o poslovnom portalu Akta.ba počinje sada već davne 2005. godine kada na tržištu Bosne i Hercegovine nije postojala firma koja povezuje poslovne ljude i informiše o bitnim poslovnim događajima jedne kompanije.

Šansu i priliku u tome vidjela je Azra Atagić – Ćatović koja je tada uložila sav svoj kućni budžet i osnovala portal Akta.ba.

U početku sa petero zaposlenih, portal godinama izrasta u veliku poslovnu priču koji danas zapošljava 20 ljudi, raspoređenih na poslovima praćenja javnih nabavki, pisanja poslovnih vijest, te marketinga i brige o korisnicima.

Portal se bavi poslovnim temama s akcentom na mala poduzetništva, jer svojim klijentima daje cjelovitu informaciju za uspješan početak posla i saradnje s drugim pravnim subjektima.
Koncipiran kao B2B (business to business) portal daje šansu za razmjenu informacija ključnim kompanijama na tržištu, koji zahvaljujući portalu Akta.ba mogu postati i Vaši poslovni partneri.

“Softver portala razvijan je godinama, te sada možemo reći da imamo najveću bazu firmi, sa osnovnim finansijskim pokazateljima, odnosno informacijama o tome jesu li im računi aktivni, blokirani, koliko imaju uposlenih, što je svojevrsna ulazna informacija svima koji žele da sarađuju s tom firmom”, kazala je direktorica Azra Atagić – Ćatović.

Uz visoku čitanost o projektima domaće privrede Akta.ba pomiče granice ka poboljšanju društva u kojem djeluje.

“Poslovni portal Akta.ba je mjesto dobrih poslovnih priča, a naš tim je zbog toga kontinuirano prisutan na ključnim poslovnim događajima u Bosni i Hercegovini. Kao lider među poslovnim portalima naš zadatak je da u raznim sferama prepoznajemo poslovne prilike za naše korisnike”, istakla je Azra Atagić-Ćatović.

Brojke i brojne pohvale dokazuju da su čitatelji i klijenti prepoznali da je cjelokupan sadržaj portala od velike vrijednosti za njih.

Akta.ba od svog osnivanja bilježi značajan rast korisnika, pa su danas korisnici naših usluga kako velike kompanije u BiH, tako i veliki broj malih i srednjih kompanija, pa sve do malih poljoprivrednih proizvođača, nevladinog sektora, međunarodnih organizacija i stranih predstavništava i ambasada.

Osim povećanja broja klijenata i proširivanja baze podataka sa finansijskim pokazateljima za 2015. godinu, Akta.ba trenutno ima 200 hiljada stalnih korisnika portala na mjesečnom nivou.

Kao najposjećeniji poslovni portal, Akta.ba je nezaobilazni medijski pokrovitelj svih velikih poslovnih događaja, sajmova, konferencija, kongresa i drugih društveno značajnih događaja kako bi poslovni ljudi, marketinški i komunikacijski stručnjaci na našem portalu dobili najaktuelnije informacije i kako bi njihov poslovni uspjeh imao dodatnu vrijednost.

“Status ekskluzivnog medijskog partnera uspješnih projekata u velikoj mjeri je promovisao Akta.ba, te su partnerstva prerasla okvire tipične saradnje i postavila temelje dugoročne i uspješne saradnje što je nama od izuzetnog značaja”, dodala je Atagić – Ćatović.

Noviteti
Prateći standarde i potrebe na tržištu, portal Akta.ba nedavno je pored android aplikacije, lansirao i novu iOS aplikaciju, a čitatelji nas mogu pratiti i putem Akta Public Chatsa. Također, u pripremi je i redizajn svih segmenata portal.
Osim toga, korisnicima smo omogućili da putem našem sajta mogu provjeriti i historijat transakcijskih računa. Naime,  radi se o mogućnosti uvida u stanje transakcijskih računa kompanija u BiH, odnosno vaših poslovnih partnera, klijenata, potencijalnih novih saradnika, ali i konkurenata.
Nagrade i priznanja
Da se trud i ulaganje isplate, pokazuju brojne nagrade i priznanja kako za najčitaniji poslovni portal, tako i za direktoricu – najuspješnjiju ženu poduzetnicu.
Osim ovog priznanja, tu su i druge nagrade: od EBRD-a za najbolji projekat, Superbrand, Best Buy Award, WebAward.me za najbolju stranicu, QUDAL – TOP QUality medal za najkvalitetniji poslovni portal u BiH 2014/2015.