Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
mar 06

Pozivnica na 12. Međunarodnu investicijsko-poslovnu konferenciju Sarajevo Business Forum (SBF) 2023.

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo poziva privrednike da učestvuju na 12. Međunarodnoj investicijsko-poslovnoj konferenciji Sarajevo Business Forum (SBF) 2023.

Sarajevo Business Forum (SBF) je međunarodna investicijsko-poslovna konferencija koja se od 2010. godine pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine održava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Kroz dosadašnjih 11 izdanja, uz podršku dioničara BBI banke: Islamic Development Bank (IsDB) Group, Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB) i Dubai Islamic Bank (DIB), Forum je izrastao u svjetski prepoznatljivu platformu za povezivanje domaćih, regionalnih i međunarodnih privrednih subjekata, uspostavu poslovne suradnje i jačanje sveukupnih privrednih odnosa privrednika Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Albanije sa investitorima i privrednicima iz cijelog svijeta.

12. Sarajevo Business Forum (SBF) će se održati 17. i 18.5.2023. godine u Congress & Convention Centru Hotela Hills (5*) Ilidža u Sarajevu. Strateški partner 12. Sarajevo Business Foruma je Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo. Cilj organizacije Foruma je kontinuirano poticanje privrednih aktivnosti, ohrabrivanje domaćih i privlačenje međunarodnih investicija, uz jačanje konkurentnosti privreda država regiona.

BBI kao Glavni organizator 12. Sarajevo Business Foruma (SBF) 2023. godine očekuje učešće preko 1.500 učesnika iz 50 država, uz predstavljanje više od 200 investicijskih projekata i poslovnih ideja. Očekuje se organizacija preko 400 G2G/G2B/B2B sastanaka uz veliku medijsku pažnju i prisustvo više od 200 medijskih kuća i novinara iz cijelog svijeta.

 

Organizatori Foruma pozivaju privrednike iz naše zemlje da iskoriste ovu jedinstvenu priliku za vrhunski business networking, da se na vrijeme registruju za učešće, da prijave svoje investicijske projekte i poslovne ideje, te da nominuju kompanije za prestižne Sarajevo Business Bridge Awards – specijalna priznanja i nagrade Sarajevo Business Foruma.

Naša Komora je u saradnji sa Organizatorima svim našim članovima obezbjedila popust od 50% na redovne cijene SBF FULL PASS kotizacija / registracija za 12. Sarajevo Business Forum (SBF) 2023.

Za više informacija i detalje u vezi registracije, sponzorstava, prijave i prezentacije investicijskih projekata i poslovnih ideja, programa / agende Foruma, učesnika, zakazivanja G2G/G2B/B2B sastanaka, posjetite službenu web stranicu: https://sarajevobusinessforum.com ili kontaktirajte Organizatora na jednu od e-mail adresa:

 

12. SARAJEVO BUSINESS FORUM (SBF) 2023

 INDUSTRIES & TOPICS IN FOCUS

 

NEARSHORING, TRADE & LOGISTICS
 Invest in Western Balkans / Invest in B&H
Regional Cooperation for the Future: EU / CEFTA
RCC & The Western Balkans (WB)
Lowering the Trade Barriers & Revising International / Regional Trade Rules
Connectivity & Mobility

TOURISM
 Destination Management
Country Branding & Promotion
Authenticity & Standardization
Halal Friendly Tourism
Digital Nomads: Boost for the Local Economy

ENERGY & INFRASTRUCTURE
 Sustainable Development & Energy Management
Renewable Energy Solutions
Green Business & Recycling
Roads for the Future: Highways, Railroads, Airports
Public-Private-Partnerships (PPPs)

AGRICULTURE, FOOD & BEVERAGE
 Sustainable Globalization of Food Production
Advanced Automation
Efficient Manufacturing, Production & Energy Management
Halal Food & Services
Climate-Conscious Food Production Challenges

IT & TELECOMMUNICATIONS
 Digital Transformation
E-Commerce & Cloud solutions
Adoption of Disruptive Technologies
Innovation & Entrepreneurship: Humans vs. Robots
5G, 6G & Metaverse: Welcome to the Future
Smart City Solutions

FINANCE, BANKING & ECONOMY
 Digital Economy: Mobile Banking
Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning (ML)
Participation Banking & Economy / Takaful
Customer / User Experience
Digital Finance: Blockchains & Digital Money
and many more…

POZIV (.pdf)