Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
feb 21

Posjeta privredne delegacije Rumunije Privrednoj komori Kantona Sarajevo

/21.02.2022./

Delegacija privrednika iz Rumunije u okviru svoje višednevne posjete Bosni i Hercegovini posjetila je 21. februara 2022. godine Privrednu komoru Kantona Sarajevo. Pored članova delegacije, koju predvodi g. Mihai Andritoiu, u ime Izvoznog vijeća Rumunije, prisutni su bili i Ambasador Rumunije u BiH NJ.E. Anton Pacuretu i savjetnik u Ambasadi g. Cornel Burcea, a delegaciju je primio predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo g. Muamer Mahmutović, sa svojim saradnicima.  

Sastanak je iskorišten za razmjenu informacija o privrednim potencijalima i mogućnostima intenzivnijeg povezivanja poslovnog sektora Rumunije i Kantona Sarajevo.   

Kako je to istaknuto od strane gostiju, rumunske firme ovom posjetom žele, prije svega, razmotriti mogućnosti saradnje sa privredom Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine, te su im svi sektori bonanskohercegovačke ekonomije interesantni, a naročito su iskazali interes za turizam, trgovinu i industriju.  

Dogovoreno je da se u narednom periodu intenziviraju aktivnosti na značajnijem povezivanju privrednika, realizaciji zajedničkih projekata, kao i zajednički nastup na trećim tržištama.