Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
sep 01

Podrška organizaciji “Skills Show Sarajevo 2016”

/31.08.2016. godine/

Povodom organizacije regionalog događaja pod naziovom “Skills Show Sarajevo 2016” s ciljem promocije strukovnih zanimanja i zapošljavanja mladih u regiji Zapadnog Balkana, ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić održao je 31. vvgusta sastanak sa projekt menadžerom British Councila Samirom Avdibegovićem, predstavnicima Ministarstva za obazovanje, nauku i mlade, Službe za zapošljavanje te Privredne komore Kantona Sarajevo i Obrtničke komore.
“‘Skills Show Sarajevo 2016’ je nastao po uzoru na britanski ‘World's Skills’. Ima za cilj da kroz dugoročni pristup problemu nezaposlenih mladih rješava uvezivanjem obrazovnog sektora sa privrednim, podižući svijest o aktivnostima strukovnih zanimanja, kao jednog od najefikasnijih alata za sigurno zapošljavanje mladih ljudi”, pojasnio je ovom prilikom Avdibegović.

Učesnici sastanka su se složili u ocjeni da se radi o značajnom projektu i svi će dati svoj doprinos njegovoj što uspješnijoj realizaciji.
“Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo će omogućiti korištenje adekvatne dvorane na području Kantona Sarajevo i obezbijedit će svu dodatnu logističku podršku neophodnu za održavanje ovog regionalnog događaja'”, najavio je ministar Šabić.
Inače, planirano je da se “Skills Show Sarajevo” održi 16. i 17. decembra ove godine te da okupi što veći broj predstavnika ministarstava, poslodavaca, direktora i učenika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Kosova.