Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
nov 29

OKRUGLI STO

Poštovani,  

Zadovoljstvo nam je da vam ovim putem uputimo poziv za učešće na OKRUGLI STO o temi:

„SINERGIJA STRUČNOG OBRAZOVANJA I PRIVREDE U PROVOĐENJU PRAKTIČNOG DIJELA NASTAVE ZA NOVA ZANIMANJA”

koji će se održati u četvrtak, 07.12.2023. godine, sa početkom u 13:30 sati, u Privrednoj komori Kantona Sarajevo, Adresa: La Benevolencija 8/V, Sarajevo.  

Na ovaj događaj pozivaju se predstavnici poslovnog sektora i srednjih stručnih škola, te predstavnici nadležnih instutucija i organizacija, kako bismo kroz zajednički dijalog razmotrili na koji način unaprijediti sinergijsko djelovanje svih ključnih aktera u procesu provođenja praktične nastave kod poslodavaca, kako pratiti potrebe tržišta rada i predlagati uvođenje novih zanimanja za srednje stručno obrazovanje i obuku, te inovirati postojeća. Osvrnut ćemo se na dosadašnja iskustva u kreiranju i provođenju nastavnih planova za nova zanimanja, s akcentom na zanimanje automehatroničara.

Okrugli sto se organizira u okviru programa Inicijativa privatnog sektora za mlade / Private Sector Youth Initiative (PSYI) u BiH, kroz fazu dva za Kanton Sarajevo, kojeg realizira Privredna komora Kantona Sarajevo u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i TaiwanBusiness – EBRD Fondom za tehničku saradnju.

 

POZIV (*.PDF)

Prijaviti se možete na tel: 033/250-190 ili na mail: [email protected] do 5.12.2023. godine