Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
nov 22

Održana Generalna Skupština Asocijacije mediteranskih privednih komora – ASCAME u okviru MedaWeek Barcelona

/ 20.-22.11.2019./ 

MedaWeek Barcelona, jedno od najvećih svjetskih privrednih, trgovinskih i investicijskih okupljanja korporativnih lidera, kreatora politika, privrednika, regionalnih i međunarodnih investitora, poduzetnika, vodećih akademika i stručnjaka, ove godine je pod naslovom: „Novo svitanje za Mediteran“ održana od 20. do 22. novembra u Barseloni.

Ovogodišnji samit MedaWeek Barcelona, trinaesti po redu, definisao je mjere koje su mediteranskim zemljama potrebne za postizanje većeg stepena globalizacije.

Također, bilo je riječi o izazovima s ​​kojima se privrede suočavaju u veoma promjenljivom okruženju i politikama osmišljenim da se nose s tim promjenama. Nadalje, govorilo se o brojnim problemima i izazovima za mediteranski privatni sektor, kao što su nezaposlenost mladih, nedostatak vještina koje zahtijeva industrijska revolucija, uključivanje žena u procese rada, poduzetničke inicijative, mogućnosti ulaganja u zemljama Mediterana, zatim teme ljudskih prava, klimatskih promjena i drugo.

Ovom prilikom održani su Generalna Skupština i Izvršni odbor Asocijacije mediteranskih privednih komora ASCAME (Association of Mediterranean Chambers of Commerce and Industry). Predstavnici Privredne komore Kantona Sarajevo su ove godine uzeli aktivno učešće u radu Skupštine i Izvršnog odbora ASCAME-a, a učestvovali su i u radu brojnih foruma organiziranih u okviru MedaWeek Barcelona.  

Privredna komora Kantona Sarajevo je jedan od članica Asocijacije mediteranskih privednih komora – ASCAME, među kojima su i komore Španije, Francuske, Italije, Hrvatske, Grčke, Turske, Egipta, Alžira, Maroka, Tunisa i drugih.