Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
jun 16

Održan inicijalni sastanak za uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo

/16.6.2020./

U skladu sa Sporazumom o saradnji u oblasti obrazovanja odraslih u 2020. godini potpisanom između Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu, danas je u prostorijama Udruženja ALDI Goražde organizovan inicijalni sastanak za uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo.

Sastanak je organizovan za partnerske organizacije koja će, u saradnji sa Privrednom komorom Kantona Sarajevo, u ime DVV Internationala, direktno koordinirati uspostavljanje i dalje djelovanje mreže, a na temelju ranije stečenih iskustava u oblasti međusektorske saradnje u obrazovanju odraslih.

Na sastanku je predstavljen plan realizacije ove aktivnosti u 2020. godini, razmijenjena iskustva iz dosadašnje saradnje između relevantnih vladinih i nevladinih institucija i organizacija te dogovoreni konkretni koraci za naredni period.

Sastanku je pored predstavnika Udruženja ALDI Goražde prisustvovala koordinatorica projekta ispred DVV International – Ureda za BiH, gđa Dženita Džano i ispred Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS – pomoćnica ministra, gđa. Lamija Husić.

Sastanak se realizovao u okviru projekta „Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo“. Projekat finansira DVV International – Ured za Bosnu i Hercegovinu.

Napominjemo sve zainteresovane, da je  Komora u skladu sa dinamičkim planom projekta u narednom periodu  planirala sastanak sa MONKS, Službom za zapošljavanje KS, DVV International ured u Sarajevu, Udruženjem ALDI iz Goražda i svim registrovanim ponuđačima obuka za obrazovanje odraslih u KS.