Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
nov 08

Objavljen Javni poziv za posebnu subvencioniranu liniju finansiranja za razvoj privrede Kantona Sarajevo

Javni poziv privrednicima sa područja Kantona Sarajevo da apliciraju za subvencioniranu liniju finansiranja BBI banke i Vlade KS objavljen je danas u dnevnim novinama i na zvaničnoj web stranici Bosna Bank International (http://www.bbi.ba).

Riječ je o finansijskoj liniji koja će privrednicima omogućiti da u BBI banci, uz subvenciju Ministarstva Privrede Kantona Sarajevo, dobiju finansiranja po stopi od nula posto. Za realizaciju Ugovora BBI banka je osigurala sredstva u iznosu većem od 47 miliona KM (47.800.000,00 KM) dok je za subvenciju profitne marže od tri posto Ministarstvo privrede KS obezbjedilo iznos od dva miliona KM.

Sredstva iz ove Linije finansiranja omogućit će pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanje usluga, veće iskorištenje kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta, očuvanje postojećeg broja subjekata male privrede, novo upošljavanje i povećanje izvoza.

Zahtjevi za finansiranja sa potrebnom dokumentacijom ukoliko ispunjavate potrebne uslove podnose se u zatvorenim kovertama sa naznakom “Zahtjev za finansiranje iz Linije Kantona Sarajevo” lično na protokol ili preporučenom poštom , na adresu:

Bosna Bank International d.d. Sarajevo, Trg djece Sarajeva b.b., 71000 Sarajevo ili putem e-maila: [email protected].

Javni poziv možete preuzeti na linku ovdje