Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
jan 25

Novi pametni montažni garažni sistemi

/24.01.2018. godine/

Novi montažni garažni sistemi, koji omogućavaju ekonomičnije, jeftinije i jednostavnije rješavanje problema saobraćaja u mirovanju predstavljeni su 24. januara 2018. godine u organizaciji Privredne komore Kantona Sarajevo i kompanija LIVA Group i SANPARK iz Turske. Ovaj skup uveličali su svojim prisustvom Nj.E. ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc, ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić, a interes za ovu temu iskazali su i brojni gosti, među kojim su bili i predstavnici drugih resornih ministarstava, lokalnih vlasti i poslovnog sektora.

Ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc je istakao da ovi pozitivni primjeri u tehnološkom napretku, razmjena iskustava i uspostava saradnje, mogu samo doprinijeti razvoju i jačanju ekonomskih odnosa BiH i Turske.

Predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo Muamer Mahmutović podsjetio je prisutne na brojne probleme u Kantonu Sarajevo kada je u pitanju saobraćaj u mirovanju i naglasio da bi ovi novi sistemi, koji se nude privredi i građanima, mogli biti jedno od pametnih rješenja. Dodao je i to da je današnja prezentacija nastala kao rezultat dobre saradnje Komore sa Ambasadom republike Turske u BiH i njenim Trgovinskim odjelom.

Na današnjem skupu predstavljeni su i neki od prijedloga za rješavanje problema parkiranja u Sarajevu, konkretno općinama Centar i Stari Grad. Kako je to istakao gosp. Samir Pajević, direktor LIVA Group, ovakva rješenja omogućavaju da se uštedi na vremenu, dobije na brzini, omogući ljudima koji žele da investiraju u ovu oblast da što prije povrate svoj novac, a prije svega, što je glavni cilj, da se riješi problem parkiranja u Kantonu Sarajevo.  LIVA Group je zastupnik u BiH firme Sanpark iz Turske, koja se zadnjih 30 godina bavi rješavanjem parking prostora. 

Predstavnik Sanparka Ceyhun Ceylan promotivnim video snimicima pokušao je približiti prisutnima o kakvim se sve mogućim tehničkim rješenjima radi kada su u pitanju montažni parking prostori.  Naglašeno je i to da su u pitanju investicije koje na manjem prostoru omogućavaju veći broj parking mjesta, a ujedno smanjuju i emisije zagađivanja zraka.