Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
jul 06

Mreža vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo

/06.07.2020./

U okviru projekta „Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u  oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo“ 06. 07. 2020. godine u Privrednoj komori Kantona Sarajevo održan je sastanak budućih partnera iz Kantona Sarajevo, tokom kojeg su definisane neke od potreba javnog, privatnog i civilnog sektora iz oblasti obrazovanja odraslih i promovisani benefiti lokalnog partnerstva.

Prisutni su bili predstavnici implementatora projekta iz Udruženja ALDI iz Goražda, DVV International – ureda za Bosnu i Hercegovinu, koji finansira ovaj projekat, kao i predstavnici Minstarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Privredne komore Kantona Sarajevo, JU Službe za zapošljavanje KS, JU Bosanskog kulturnog centra,  akademske zajednice, srednjih stručnih škola registrovanih za obrazovanje odraslih  i jedan broj privrednika zainteresiranih za saradnju.

Projekat je zamišljen tako da sva iskustva koje Bosanjsko – podrinjski kanton  i Goražde imaju u vezi partnerstva u  oblasti obrazovanja odraslih prenesu partnerima iz Kantona Sarajevo.

Kako je istaknuto tokom sastanka, u narednom periodu bit će identificirane oblasti u kojima je potrebno razviti kapacitete partnera i sačiniti analize potreba u oblasti obrazovanja odraslih, sa preporukama.

U planu je i organizovanje treninga za članove lokalnog partnerstva, kako bi se usvojila posebna znanja i vještine, unaprijedila postojeća struktura i instrumenati za koordinaciju i razmijenile ideje unutar partnerstva.