Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
sep 17

Javni poziv za dodjelu grant sredstava za povećanje investicija iz dijaspore

/ 16.09.2019./ 

USAID Diaspora Invest i Privredna komora Kantona Sarajevo održali su 16. septembra 2019. godine u Komori info sesiju, u okviru koje je predstavljen javni poziv za dodjelu bespovratnih (grant) sredstava za povećanje investicija iz dijaspore i otvaranje novih radnih mjesta kroz neposredna ulaganja, prijenos znanja i uvođenje novih tehnologija u Bosni i Hercegovini.

Projekat će osigurati grant sredstva za mala i srednja preduzeća koja su u procesu osnivanja ili su osnovana u posljednje tri godine te koja imaju dokazivu poslovnu vezu sa ili su u (su)vlasništvu člana/ice bosanskohercegovačke dijaspore, ili da imaju dokazivu poslovnu vezu sa bh. dijasporom.

Kriteriji izbora, po kojima se vrši selekcija najuspješnijih investicijskih prijedloga su planirana nova radna mjesta i visina planirane investicije. Grantovi se odobravaju u iznosu do 50.000 KM, uz obavezu ulaganja u projekt vlastitim doprinosom, i to najmanje u odnosu 1:1 (u odnosu na tražena sredstva), od čega 50 posto može biti negotovinski doprinos.

Javni poziv za aplikacije će biti otvoren do 30.09.2019. godine.

Detaljnije informacije o programu možete saznati registracijom na online platformi www.grant.diasporainvest.ba.