Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
jun 09

Jačanje lokalnog partnerstva u oblasti obrazovanja odraslih

/08.06.2021./

S ciljem jačanja partnerstva javnog, privatnog i civilnog sektora u oblasti obrazovanja odraslih, jedan značajan broj institucija u Kantonu Sarajevo potpisao je 8. juna 2021. godine u Sarajevu Memorandum o saradnji u okviru projekta „Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u  oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo“, kojim se regulišu međusobna prava i obaveze, strateška uloga i pravci zajedničkog djelovanja u ovoj oblasti.

Potpisnici Memoranduma su: Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Privredna komora Kantona Sarajevo, JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo”, International University of Sarajevo, JU Srednja građevinsko-geodetska škola, JU Srednja škola za okoliš i drvni dizajn, JU Srednjoškolski centar Hadžići, JU Srednjoškolski centar ,,Nedžad Ibrišimović”, Ilijaš, Centar za promociju civilnog društva CPCD – SMART centar za obrazovanje odraslih, Udruženje Centar za edukaciju i istraživanje “Nahla”, JU ‘’Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo’’, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, Asocijacija za upravljanje rizicima AZUR, Sarajevo, Ustanova za obrazovanje odraslih “Nova zanimanja”, Sarajevo, PU za obrazovanje odraslih Senad Hair Academy, Centrotrans d.d. i Dizart d.o.o..

Kako je to istaknuto tokom potpisivanja sporazuma bez obrazovanja nema razvoja, a da bi partnerstvo postalo snažan motor razvoja obrazovanja odraslih neophodno je uspostaviti trajni dijalog između Vlade Kantona Sarajevo, Službe za zapošljavanje, obrazovnih ustanova, privrede i civilnog društva, te zajednički raditi na izradi i provođenju strategije i planova razvoja u narednom periodu.

Projekat „Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo“ finansira DVV International – ured za Bosnu i Hercegovinu, a realizuje Udruženje ALDI, u saradnji sa partnerima.