Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
dec 11

Izgradnja standarda kvaliteta u obrazovanju odraslih kantonalnih privrednih komora

/11.12.2020./

Grant o dodjeli sredstava za realizaciju projekta koji nosi naziv: ˝Izgradnja standarda kvaliteta u obrazovanju odraslih kantonalnih privrednih komora˝ potpisali su 11. 12. 2020. godine u Sarajevu predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo Muamer Mahmutović predsjednica Privredne komore ZDK Diana Babić, predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla Nedret Kikanović i projektni menadžer Fondacije Helvetas Moja budućnost Sven Dominković.  

 Projekat služi kao osnova za unapređenje saradnje između privrednih komora pomenuta  tri kantona, koji učestvuju sa 63% u ukupnom broju zaposlenih u FBiH. 

 Glavni cilj projekta je unaprijediti sektor neformalnog obrazovanja i obrazovanja odraslih s ciljem povećanja konkurentnosti domaće privrede, kao i zapošljavanje u formalnom sektoru, i to putem daljnjeg poboljšanja ljudskih i materijalnih resursa privrednih komora u tri kantona radi stvaranja opisa zanimanja i organiziranja pripreme ispitnih instrumenata, provođenja ispitivanja i certificiranja uspješnih kandidata, drugim riječima uvođenja osnova standarda kvalitete koji će komore koristiti u procesima obuke. 

 Za kantonalne komore ovaj projekat predstavlja nastavak aktivnosti u oblasti mjera zapošljavanja, i to kroz stvaranje mehanizama saradnje između privrednog sektora i obrazovnog sektora, kao i nadležnih institucija, a sve s ciljem obezbjeđenja adekvatne ponude radne snage.