Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
mar 12

Izgradnja kapaciteta za investicijske projekte u Kantonu Sarajevo

/ 9, 10. i 11.03.2016. godine/

Privredna komora Kantona Sarajevo, u partnerstvu sa Općinom Ilidža Sarajevo i SA Group, u okviru Projekta „BACID fond – aktivnosti vezane za transfer znanja“, organizirala je trodnevna predavanja o temi: „Izgradnja kapaciteta za investicijske projekte u Kantonu Sarajevo“. Edukacija je provođena u periodu od 09. do 11. marta 2016. godine, u prostorijama Općine Ilidža.
U svom uvodnom obraćanju na početku ovog događaja prisutnima su se obratili načelnik Općine Ilidža Senaid Memić, predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo Muamer Mahmutović i trgovinski savjetnik Austrijske ambasade u BiH Sigmund Nemeti.

Konstatovano je da sarajevske općine, među kojima je i Općina Ilidža, imaju veoma mnogo potencijala za dalji razvoj i privlačenje novih investicija, kako iz Republike Austrije, koja je prema riječima gosp. Nemetija veoma zainteresirana za ulaganje u BiH, tako i iz drugih država, ali da se na tom polju treba još mnogo raditi i jačati lokalne kapacitete, kako pojedinaca, tako i institucija.

Kako je krajnji cilj pomenutog projekta transfer znanja iz Republike Austrije, s posebnim osvrtom na projekte iz javno-privatnog partnerstva i poslovanje industrijskih zona, to je ocijenjeno da će stečeno znanje tokom ovog trodnevnog rada, pomoći polaznicima da uspješnije razvijaju i provode buduće projekte u pomenutim oblastima.

Predavanja su vodili Gerhard Sabathiel, generalni menadžer SA grupe iz Austrije i Aldin Ćelović, predstavnik SA grupe za Zapadni Balkan, obojica sa bogatim iskustvom iz domena investicijskih projekata (od njihovog finansiranja do pripreme i implementacije).