Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: info@pksa.ba
okt 06

Izabrani organi Privredne Komore Kantona Sarajevo za mandatni period 2022-2026. godine

/6. oktobar 2022./

Na Konstituirajućoj sjednici Skupštine Privredne komore Kantona Sarajevo održanoj 06.10.2022. godine izvršena je zvanična verifikacija mandata predstavnika novoizabranih članova u Skupštini Komore za mandatni period 2022. – 2026. godine.  

Svi odbori i komisije zadužene za provođenje izbora, kao i organi Komore su utvrdili da su izbori protekli bez ikakvih nepravilnosti. Potvrđeno je da su izbori provedeni u skladu sa Zakonom o privrednim komorama u Federaciji BiH, Statutom Privredne komore Kantona Sarajevo, Odlukom Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH o raspisivanju izbora za organe i članove organa u privrednim/gospodarskim komorama u Federaciji BiH, kao i drugim aktima Privredne komore Kantona Sarajevo. 

U osam izbornih jedinica kandidovano je 38 članova za izbor članova u Skupštinu Privredne komore Kantona Sarajevo. U Skupštinu je tajnim glasanjem izabrano 27 članova koliko su izborne jedinice trebale da izaberu kandidata u skladu sa Odlukom o kriterijima i načinu izbora članova Komore u Skupštinu Privredne komore Kantona Sarajevo.

Skupština u novom sazivu je tajnim glasanjem izabrala i ostale organe Upravni odbor, Nadzorni odbor i predsjednika Privredne komore Kantona Sarajevo Muamera Mahmutovića. Spisak novoizabranih organa Privredne komore Kantona Sarajevo zvanično je objavljen na web-stranici Komore.   

Zahvaljujemo se članovima Privredne komore Kantona Sarajevo koji su iskazali interes da učestvuju u radu organa Komore i ostalim članovima Komore na podršci u ovim teškim i izazovnim vremenima.