Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
dec 04

Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine

/ 03.12.2018./

Pod motom „Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine“ Centar Skenderija, odnosno Sarajevski sajam od 5. do 7. decembra organizuje specijalizirani Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i robe široke potrošnje 2018.

Direktor KJP Centar Skenderija Amer Kapo je na konferenciji za novinare kazao da posjetioce očekuje bogata ponuda autentičnih proizvoda 227 izlagača, što je najveći broj izlagača u posljednjih nekoliko godina.

Osim izložbenog dijela, sajam će imati i bogat stručno edukativni program. Ulaz je slobodan, a za posjetioce će biti otvoren od 10 do 18 sati.

Izložbeni program sajma obuhvata poljoprivredne i proizvode prehrambene industrije (mlinsko-pekarska industrija, konditorska industrija, industrija za preradu i proizvodnju ulja, industrija za preradu voća i povrća, mljekarska industrija i dr.), zatim široke potrošnje (kozmetika, kućna hemija, mali kućni aparati, računari, televizori, odjeća i obuća), te stare zanate i kućnu radinost.

Jedan od partnera sajma ove godine je i Privredna komora Kantona Sarajevo.

Komora, kako je kazao njen predsjednik Muamer Mahmutović, zajedno sa Centrom Skenderija nastoji pružiti doprinos razvoju sajmova u KS, te povezivanju domaće privrede sa međunarodnim privrednim subjektima kako bi se podstakao ekonomski rast.

Komora za drugi dan sajma, 6. decembra planira organizirati panel diskusiju o temi: Preduzetnički ekostistem, kao pretpostavka ekonomskog razvoja.

Pokrovitelji sajma su Ministarstavo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo.