Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
nov 21

Dogovarana poslovna saradnja Sarajeva i Pečuha

/20.11.2017. godine/

Prvog dana posjete, 20. novembra 2017. godine, gradonačelnik Pečuha Zsolt Páva, ugostio je delegaciju Kantona Sarajevo kako bi razgovarali o planovima za saradnju dvaju gradova u oblasti promocije i turizma. Tom prilikom su u sklopu prezentacije Sarajeva, kao novogodišnjeg centra regije, predstavljeni i turistički i sportski kapaciteti na Bjelašnici, za koje vlada veliko interesovanje.

Drugog dana upriličeno je potpisivanje Sporazuma o poslovnoj saradnji Privredne komore Kantona Sarajevo,  Trgovinske i industrijske komora Pečuh – Baranja i njenog Mađarsko – hrvatskog odjela. Tom prilikom razmatrane su mogućnosti unapređenja ekonomske saradnje, a komore su se kroz potpisani sporazum obavezale da će kontinuirano raditi na identifikaciji mogućnosti promocije i privrednog razvoja, provedbi konkretnih projekata na obostranu korist, zatim na projektima obrazovanja odraslih, te aktivno raditi na unapređenju trgovinske razmjene i povezivanju privrednika.

Delegacija Kantona Sarajevo, u čijem sastavu su bili ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić, predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo Muamer Mahmutović i predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur posjetili su početkom sedmice grad Pečuh, gdje su sa čelnim ljudima ovog mađarskog grada razmatrali oblike buduće poslovne saradnje.