Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
okt 23

Četvrta edicija Sarajevo Unlimited-a sa više od 20 događaja i sa oko 4.000 učesnika

/ 22. – 24.10.2019./ 

Četvrta edicija Sarajevo Unlimited-a, regionalnog foruma inovacija, tehnologije i poduzetništva, u organizaciji Networks INT održava se od 22. do 24. oktobra 2019. godine, na četiri lokacije.

Ove godine forum stavlja fokus na razvoj pametnih gradova, odnosno ‘Smart Cities’, ali će se govoriti  i o temama poput IoT, digitalizaciji turističke ponude, razvoju poduzetništva, Fintech-u i zaštiti podataka i njihovoj sigurnosti u skladu sa standardima u svijetu.

Ove godine tokom foruma Sarajevo Unlimited očekuje se oko 4.000 učesnika iz cijele BiH, regije i svijeta. Očekuje se više od 20 događaja, radionica, panela, izlaganja, diskusija, B2B sastanaka, Unlimited Expo, startup takmičenje…

Prvog dana Sarajevo Unlimiteda održana je panel diskusija o poduzetničkom životu u Kantonu Sarajevo koju je moderirao prof. dr. Kasim Tatić, Ekonomski fakultet u Sarajevu, dok su učesnici bili Bruno Vištica, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Muamer Mahmutović, predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo, prof. dr. Emir Kurtić, Ekonomski fakultet u Sarajevu, Muamer Mulahasanović, UNDP i Nejra Lepić Salkić, iz Strart-up kompanije Sherbetlook. Tokom panela govorilo se o važnosti institucionalne i finansijske podrške poduzetništvu, značaju formalnog i neformalnog obrazovanja budućih poduzetnika, problemima i izazovima sa kojima se suočavaju početnici u biznisu, kao i stvaranju jednog boljeg poslovnog okruženja u Kantonu Sarajevo i šire.

Strateški partneri foruma su Vlada i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo. Generalni sponzori su kompanije CISCO System, UniCredit Bank, Mastercard, Prointer ITSS i Comtrade distribution, a među brojnim prijateljima ove godine je i Privredna komora Kantona Sarajevo.