Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
maj 31

Analiza finansijskih izvještaja

/ 31.05.2019./ 

Fokus seminara “Analiza finansijskih izvještaja”, održanog 31. maja 2019. godine u Privrednoj komori Kantona Sarajevo, bio je na praktičnoj analizi finansijskih izvještaja i pravilnoj interpretaciji finansijskih indikatora i pokazatelja poslovanja, počevši od analize trendova u računu dobitka/gubitka u bilansu, strukturi i kretanju različitih vrsta novčanih tokova, do omjera i indikatora aktivnosti, likvidnosti, zaduženosti, profitabilnosti, operativne i finansijske poluge, dodane ekonomske vrijednosti itd.

Bila je ovo prilika za polaznike seminara da posmatraju svijet finansijske analize i planiranja, te popratne interpretacije, s aspekta, prije svega, praktičara i na način koji ponekad nije sastavni dio standardne akademske literature.

  Predavač je bila Željka Pilipović Vuleta, diplomirana ekonomistica, sa dugogodišnjim praktičnim iskustvom u privatnom, državnom i civilnom sektoru.

Ovom prilikom predstavnici Bisnode BH, ponuđača poslovnih informacija, prezentirali su ukratko svoje usluge i aktivnost na tržištu Bosne i Hercegovine.