Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
dec 11

3. Sajam privrede poljoprivrede i zanatstva i 40. Sajam robe široke potrošnje 08.-10.12.2016. godine

/08.-10.12.2016. godine/

  • Sajamske manifestacije, koje su posljednjih godina bile neopravdano zanemarene, ove godine dobijaju na značaju što, uporedo sa drugim aktivnostima, doprinosi privrednom oporavku i oživljavanju bh privrede.
  • Privredna komora Kantona Sarajevo, koja ima dugogodišnju saradnju sa Centrom Skenderija, je pružila punu podršku organizaciji 3. sajma privrede, poljoprivrede i zanatstva i 40. sajmu roba široke potrošnje, na kojem se predstavilo preko 170 izlagača. Sajam je podržala i Vlada Kantona Sarajevo, sa resornim ministarstvima.
  • Ovaj sajam je nastao kao rezultat udruženog rada KJP Centra Skenderija d.o.o, koji je od svog osnivanja 1969. godine, simbol Grada Sarajeva i to ne samo kao sportski, nego i kulturni i sajamski grad, u saradnji sa Savezom „Organsko“ i Privrednom komorom Kantona Sarajevo, koji su osmišljenim promotivnim aktivnostima, pružili mogućnost izlagačima, institucijama, organizacijama, komorama, strukovnim udruženjima, finansijskim institucijama i potencijalnim konzumentima proizvoda iz navedenih oblasti, da se prezentiraju i predstave svoju ponudu.
  • Najveća pažnja je posvećena razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva kao generatoru regionalnog i lokalnog rasta i razvoja jer angažuju lokalnu i regionalnu infrastrukturu i zapošljavaju lokalnu radnu snagu, što doprinosi smanjenju stope nezaposlenosti, poticanju privrednog oporavka, povećanju izvoza, poticanju lokalne ponude, i dr.
  • Komora je uzela učešće u radu press konferencije i animiranju učesnika, a kako bi se obogatili sadržaji u okviru ove sajamske manifestacije, drugog dana sajma organizovano je stručno četverosatno predavanje na temu “Uloga i značaj ISO i HACCP standarda u sistemu poslovanja”, uz poseban osvrt na zadruge, koji je održao prof.dr. Nedim Čaušević iz Institute for Certification of Systems d.o.o., Sarajevo.
  • Također, Privredna komora Kantona Sarajevo, kao partner, je i direktnim učešćem na ovom sajmu prezentovala usluge koje pruža, te predstavila neke od usluga i proizvoda svojih članova i drugih privrednih subjekata.