Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: [email protected]
sep 09

18. međunarodni sajam ekologije – EKOBIS 2021

/09.09.2021./

Danas je u Bihaću počeo 18. međunarodni sajam ekologije – EKOBIS 2021 koji će trajati do 12. 09. 2021. godine na prostoru Gradske otoke. Uz sajam ekologije, po prvi put će se održati i međunarodni sajam turizma – EKOTOUR, te sajam obrta. Na zajedničkom štandu komorskog sistema svoje trenutne aktivnosti, aktuelne projekte i mogućnosti saradnje sa privredom Sarajevskog kantona predstavit će Privredna komora Kantona Sarajevo.

Prateći program sajma nudi raznovrsne sadržaje, iz kojih se mogu izdvojiti Dan elektromobilnosti, koji uključuju korporativne prezentacije – predstavljanje noviteta i high – tech dostignuća, te panel diskusiju o temi: “Elektromobilnost u BiH – između prilika i barijera”.

Ceste FBiH i Autoceste FBiH organizatori su panel diskusije o temi cestovnog povezivanja pod nazivom:  “Strateški značaj, trenutne i buduće aktivnosti na cestovnom povezivanju sjeverozapada i jugoistoka BiH”, dok će Agencija za vodno područje rijeke Save u saradnji sa općinama i gradovima USK biti organizator panel diskusije o temi: “Sektor voda FBiH sa aspekta projekata na vodotocima 1. kategorije”.

Ovogodišnji prateći program sajma uključuje još veliki broj prezentacija projekata, proizvoda i usluga izlagača, okrugle stolove i radionice, dječiji eko-kviz, te još mnoge druge sadržaje.

Regija partner sajma je Županija Posavska. Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg sajma je Vlada Unsko-sanskog kantona, suorganizator Grad Bihać, a podrška Agencija za vodno područje rijeke Save, Vanjskotrgovinska komora BiH i Privredna/Gospodarska komora FBIH.

Generalni medijski partner je RTV USK, dok su ostali medijski parteri RTV Bihać, Akta.ba i Krajina.