Radno vrijeme: 7:30 - 16:30 pm | Tel: +387 33 250 100 | Email: info@pksa.ba
feb 09

Preduzetništvo i poslovno planiranje

/07.-08.02.2018. godine/

Preduzetništvo i poslovno planiranje tema je radionice održane 7. i 8. februara u Privrednoj komori Kantona Sarajevo, s ciljem razvoja znanja i vještina potrebnih za pokretanje i uspješno vođenje biznisa, donošenje poslovnih odluka i kreiranje poslovnih planova. Trening je većinom bio usmjeren ka praksi i od polaznika se očekivalo aktivno učešće u radu u diskusiji i analizi, timskom radu i izradi poslovnog plana.
Predavač je bio prof. dr Almir Peštek, vanredni profesor na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. Dr. Peštek ima bogato predavačko i konsultantsko iskustvo iz oblasti biznisa i marketinga i autor je više naučnih i stručnih radova i knjiga.

Sadržaj radionice prvog dana obuhvatio je teme: važnost preduzetništva, oblikovanje preduzetničke ideje, vizija preduzetničkog poduhvata i preduslovi za pokretanje biznisa – istraživanje tržišta i okruženja, menadžment i marketing malog biznisa, kako uspješno kreirati i prodati proizvod/uslugu, kako privući i zadržati pažnju kupca do pitanja finansiranje biznisa i osnova finansijskog poslovanja, kao i pravnih aspekata vođenja biznisa. Drugi dan je bio rezervisan za praktični rad i kreiranje poslovnog plana.

Radionica je relizirana u okviru Programa unapređenja institucijske i poduzetničke infrastrukture, Poticaja i razvoja male privrede Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, Privredna komora Kantona Sarajevo, kroz novoformirani Centar za poduzetništvo i inovacije. Komora u okviru ovog programa organizira set besplatnih seminara/radionica namijenjenih, prvenstveno, polaznicima koji su nedavno započeli svoj biznis ili namjeravaju to u skorije vrijeme učiniti. Teme i termine narednih seminara/radionica možete pratiti na web-stranici Komore www.pksa.ba